Home / Architecture / Quintessential Manhattan Loft

Quintessential Manhattan Loft

When A+I Design Corp studio was asked to remodel a 4,100 sq ft apartment in Manhattan, New York, they must have known it was going to be quite the challenge. To have enough space for a family of five (plus two dogs), the studio decided to drill several arches through a brick wall that formally seperated two apartments.

The separation of public and private space was extremely important to the client, but they didn’t want to isolate the open space. Instead of hallways and closed doors, large sliding partitions allow for uninterrupted flow throughout the day, with the option to screen off the children’s’ play area and family bedrooms. Stairs are attached to the brick wall, which leads to the new artist studio loft.

All of the new materials were selected to create a warm space, complete with rich natural finishes. While the apartment looks and feels high-end, all of the tactile surfaces are child and pet friendly.

A+I Design Corp website

Eugene Kim

Eugene Kim is the Editor-in-Chief of My Modern Met. In May, 2008, he co-founded the website to create one big city that celebrates creative ideas. His mission is to promote a positive culture by spotlighting the best sides of humanity—from the lighthearted and fun to the thought-provoking and enlightening.

Want to become a My Modern Met Member?

Find out how by becoming a Patron. Check out the exclusive rewards, here.

Sponsored Content