Swiveling Fence Allows In Natural Light


Based in Vienna, the architect team Heri&Salli has designed an unconventional geometric structure that redefines your everyday fence. Built around a swimming pool, the curves of this modern landscape fence provide privacy while at the same time making the area feel airy and spacious.

According to Heri&Salli, “an architectural idea reaches its concept and necessity in connection with material, open space, and human being.” Drawing on this philosophy, the team tossed aside the basic functions of a fence–a barrier used to prevent entrance or to mark a boundary–in order to create an aesthetic that allows for “different spatial qualities and experience of space.”

The structure is made from diagonally patterned metal strips and diamond-shaped plates that can swivel, allowing in plenty of natural light. Functional elements blend into the design, including stairs, tables, seating, and laying areas.








Heri&Salli's website
via [designboom]

Want to become a My Modern Met Member?

Find out how by becoming a Patron. Check out the exclusive rewards, here.

Sponsored Content